Stranden Huset Poolen Kalender Priset Ta sig dit Länkar Utflykter Marknader Kontakt

 

Utflykter

 

 

 

 

 

Utflykter - korta

  

 

Sabinillas

Sabinillas, eller San Luis de Sabinillas, som denna lilla stad officiellt heter är en gammal fiskeby i södra Andalusien 97 kilometer söder om Malaga.

Stranden är ett givet besök i Sabinillas och under klara dagar kan man härifrån skåda Gibraltar klippan. Utmed strandpromenaden Paseo Marítimo ligger flera restauranger och caféer, flera av de gamla genuina spanska restaurangerna finns kvar även om nyöppnade ställen med något mer internationella menyer dykt upp de senaste åren.

              

Restauranger i Sabinillas

Manilva

En liten pittoresk by söder om Estepona, Spanien, som grundades redan i mitten på 1600-talet. Då var byn Manilva en del av Casares, men 1976 blev Manilva en självständig by.

Byn har en otroligt vacker omgivning; bakom byn reser sig de vackra Sierra Bermeja bergen, vindruvsodlingarna och medelhavet.

Det är Moskatel druvor som utgör den största delen av odlingarna. Det är även dessa druvor som används till de kända lokala vinerna.

Bästa tid att besöka Manilva

Sommaren kan vara riktigt het, speciellt juli/augusti. Våren och hösten är mycket behagliga perioder att vara i området.
I september är den omtalade vinfestivalen. En otrolig festival som byborna pratar om året om. Har du möjlighet att vara här vid denna period är det väl värt ett besök i byn.

Vintern kan vara skön dagtid men kvällarna kan bli kalla och en del regn förekommer.

Att ta sig runt i Manilva

Manilva är en liten by och det är lätt och trevligt att promenera omkring genom byns gator.

 

    Duquesa hamn

 

 

 

            Casares och romerska badet

   

          img_7160 (500x375)

 

                             Image0001

                             lånad bild

 

 

Manilva/Sabanillas, ligger 10 km väster om Estepona, strax ovanför kustvägen. Av speciellt intresse är ett gammalt romerskt bad där Julius Caesar badade år 66 f kr. Badet är byggt vid en naturlig svavelvattenkälla och ligger mitt ute i terrängen utan tillstymmelse till kommersiella aktiviteter. Enligt sägnen botade Julius Caesar här sin herpes och hans soldater blev av med sin skabb, dvs badet anses starkt hälsobringande. Ta gärna badkläder med. Temperaturen är 18 grader året om. Man kommer dit genom att svänga av vägen vid Sabanillas, åka rakt norrut ca 3 km, tills vägen går under den nya motorvägen och där svänga höger. Så småningom kommer man till en parkering och en restaurang, Los Alamos, där man parkerar för att sedan fortsätta till fots i samma riktning ungefär en kilometer till. Förslagsvis gör man denna utflykt en söndag. Då kan man först besöka marknaden i Sabanillas (öppen endast söndagar) och sedan fortsätta till badet för att efter lögning äta en välförtjänt söndagslunch på Los Alamos.

           

 

Utflykter - lite längre

 

Virtual tours : Puerto Banus     Marbella      Casares   

 

       

 Utflykter - hel dag

 

Alhambra   Hotel America  Gibraltar

 

Real Escuela Andaluza..

 

 

 

Skiing in the Sierra Nevada

Ferry to Morocco

www.Andalucia.org

                   

Museo Picasso Málaga

 

                               Gibraltar.

Gibraltar. Med bil tar man stora vägen västerut till en stad i Spanien som heter La Línea och är gräns mot Gibraltar. Ta av vid den första avfarten till La Línea. Den gamla vägen ned till staden har en fin utsikt mot klippan. Fortsätt genom industriområdet till en rondell där det finns en mycket liten skylt som visar att man ska ta av till vänster. Kör vidare strandvägen runt gamla La Línea. Bäst är att parkera bilen i La Línea och sedan gå över till Gibraltar. Parkeringsplatser finns nära gränsövergången. Man kan även ta sig dit med buss (som går från närmaste busshållplats, byte i Estepona). En intressant iakttagelse är att eftersom Gibraltar består av en enda stor klippa var det enda möjliga stället att anlägga flygplats på den s k "halsen" mot Spanien. Vid in- och utfart till Gibraltar måste man därför passera rakt över landningsbanan. Då flyg startar och landar stängs vägen av för såväl gående som bilar. Det går att ta bil med sig in men det är ofta långa köer och svårt att parkera. Man kan dricka/äta i engelsk stil, t ex Fish and chips, ta linbanan upp på klippan för att bl.a. se de berömda aporna som bor där eller besöka något museum över Gibraltars intressanta historia. Ett alternativ till att ta linbanan är att ta en av de taxibilar som erbjuder guidade turer och som tar med en ända upp till toppen och de grottor som finns där. Priserna på dessa taxibilar är förhandlingsbara, men om man inte tycker om att pruta går det bra att köpa biljett på turistbyrån som ligger på torget alldeles efter det att man kommit in genom stadsmuren. Hela Gibraltar är skattefritt så sprit, cigarretter, elektronik etc. är billigt (man kan pruta på allt). Gibraltar tillhör ej EU varför ”gamla” införselregler gäller till Spanien (1 flaska sprit/1 limpa cigarretter). I Gibraltar accepteras såväl Euro som Pund som valuta varför man inte behöver växla innan besök där. De flesta priser anges i båda valutorna och man får växel tillbaka i den valutan man betalar i. OBS! Pass erfordras

 

 

gibraltarrunway

 

 

img_7102 (500x375)


 

Utflykter - flerdagars

 

 

Marocko. Till Marocko kommer man enklast med färja över Gibraltar sund (man kan även ta flyget dit). Det finns två olika alternativa färjeförbindelser, dels "normala" färjor, dels snabbfärjor. De normala färjorna avgår alla från Algeciras (bortom Gibraltar) och dit kommer man antingen med bil eller buss (Byte vid busstationen i Estepona). Färjorna går antingen till Ceuta (Spansk enklav) eller Tanger i Marocko och överfarten tar allt från en till 2,5 timmar beroende på vilken färja man tar. Snabbfärjor går från Tarifa alternativt Algeciras till Tanger och tar 35 minuter. Till Tarifa kommer man enklast med bil. Oftast är det gott om plats på färjorna förutom vid semesterns början/slut (månadsskiftena juli/augusti och augusti/september). Information om överresa fås enklast genom rederierna själva,

 

Trasmediterranea (vanliga färjor)

 

 

FRS (snabbfärjor). Information om Marocko hittas t ex genom webbsidan

 

Tourism in Morocco.

 

Ifall man åker till Marocko "över dagen" stannar man lämpligen antingen i Tanger eller i Ceuta och ser sig omkring. Om man vill göra ett något längre finns många intressanta städer längre söderut som t ex någon av de gamla kejsarstäderna Fès (30 mil) eller Marrakech (60 mil). Till Marrakech åker man bäst längs med havet söderut till att börja med och då passerar man t ex huvudstaden Rabat (25 mil) och Casablanca (35 mil).

 

 

 

 


Last modified: 20-01 2017